Pampus 29 a


Dagtocht 2024

Impressie van een geslaagde dagtocht naar Pampus

21 mei was het zover. 96 deelnemers vertrokken in twee touringcars voor het jaarlijkse dagje uit van de vereniging. De weergoden waren ons heel gunstig gezind: in dit kletsnatte voorjaar troffen we een zonnige en warme dag. De koffie met appeltaart tijdens onze eerste stop kon dus worden geserveerd op het buitenterras. De relaxte sfeer die daar ontstond hielden we zonder moeite de hele dag vast. Het ging verder met de bus naar Muiden. Het was even manoeuvreren over een smal bruggetje, waarna de behendige chauffeurs ons konden afzetten bij de veerboot naar Pampus. Een half uurtje varen en een heerlijk lunchpakket bracht ons op het kunstmatige eiland in de voormalige Zuiderzee. Onderweg moest de schipper halsbrekende toeren verrichten om een brillenkoker van de ondergang te redden. Helaas was het tasje en de overige inhoud toen al in de Zuiderzee verdwenen. Onder leiding van bevlogen gidsen werden we meegenomen in de historie van de stelling van Amsterdam, en die van Pampus in het bijzonder. De virtuele ballonvlucht over de Stelling van Amsterdam deed denken aan Panorama Mesdag, maar dan veel dynamischer (schommelden we nu in het mandje?). De stoere ME’ers die een teambuildingdag op het eiland hadden, zorgden voor toepasselijk achtergrondgeluid bij het bezoek aan dit landsverdedigingsmonument. We sloten het bezoek af met een drankje op het terras, waar we genoten van de zon en met elkaar konden bijpraten.

Veerboot en touringcar brachten ons naar de locatie waar een uitgebreid dinerbuffet voor ons klaarstond. Door een wegafsluiting, een politiedoorverwijzing en een open brug kwam bus 2 op de seconde precies op de geplande tijd aan. Het timemanagement van chauffeur Remco werd geprezen. Zijn antwoord kwam bij het afscheid in Den Haag: “Heeft u complimenten bel dan mijn baas, heeft u klachten bel dan uw huisarts”.

Door de enthousiaste reacties vorig jaar op het dinerbuffet Eetze durfden de organisatoren het aan om dit jaar voor hetzelfde restaurant te kiezen. En ook nu beviel het aanbod en elkaars gezelschap aan tafel uitstekend. Voldaan en tevreden keerden we over de intussen natgeregende straten (ja, een kletsnat voorjaar!) weer naar huis. Wat een geslaagde dag!

          
Attentie:
Foto's worden in onderstaande preview niet altijd volledig getoond. Door op een foto te klikken wordt deze in zijn geheel én vergroot weergegeven. Helaas geldt dit niet voor alle foto's omdat ook gebruik is gemaakt van ingezonden foto's die daarvoor niet geschikt zijn.