22 mei 2019 dagtocht Openluchtmuseum Arnhem

verslag van de dagtocht naar het Openluchtmuseum op 22 mei 2019

Op woensdag 22 mei vond de dagtocht plaats naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Het werd een geweldige dag waarop we boften met het goede weer. De koffie en appeltaart op de heenweg konden we daardoor in de zon op een terras gebruiken. Met een uitgebreid lunchpakket ging iedereen op pad in het boeiende openluchtmuseum. Aan het eind van de middag volgde een korte busrit voor een uitgebreid “shared dining bij Van der Valk”. Geheel volgens plan vertrokken we om 19.30 weer naar Zoetermeer/Den Haag.

Van Wijnand Heijer ontvingen het bestuur de volgende enthousiaste mail over deze dagtocht.

Lieve vrienden,
Allereerst bedankt voor de mooie en uitstekend geregelde excursie naar Arnhem, waar mijn familie na onze vlucht en terugkeer uit het voormalig Nederlands-Indië hebben gewoond en ik mijn middelbare schooltijd heb doorgebracht. Als één van jullie verantwoordelijk was voor het prachtige weer, dan moet die erelid worden.

In de 60-er jaren heb ik vanuit Amsterdam meerdere schoolreisjes georganiseerd naar dit Open Lucht Museum en Burgers Dierenpark, maar in mijn belevenis was het toen niet zo groot of was ik wellicht wat fitter. Wat was ik overigens blij met het boemeltje. Ik moet er niet aan denken dat ik alles te voet had moeten doen! Maar zoals van echte criticasters mag worden verwacht, dat zij altijd wel iets vinden, wil ik daar geen uitzondering op zijn. Het lunchpakket heeft een voor- en een nadeel. Het voordeel was, dat ik mijn oud-collega’s al snel op afstand kon herkennen aan de tasjes, maar het nadeel was dat ik door dit uitgebreide lunchpakket veel minder heb kunnen genieten van het uitstekende, gevarieerde diner bij Van der Valk. Kijk maar eens naar de foto’s van de opgediende schalen vóór en nà het diner. Ik heb het dessert maar aan mij voorbij laten gaan, want ik wist niet zeker of het toilet in de bus wel gebruikt kon worden. Het was werkelijk een voortreffelijk diner, dat óók weer als nadeel had, dat ik na ons vertrek uit Arnhem vrijwel niet heb kunnen genieten van het prachtige landschap in de avondschemerig, tot aan de saaie omgeving van Bodegraven.

Al met al wil ik eindigen met onze complimenten aan het bestuur voor deze voortreffelijke dag. Want ik weet zeker dat ik dit namens alle deelnemers mag zeggen. Ik heb geen wanklank gehoord! Wij kijken uit naar het volgende evenement, maar het zal moeilijk zijn om dit te overtreffen.

Lieve groet,
Wijnand