12a
Dagtocht naar 
West-Friesland

Een geweldige dagtocht !

Op 23 mei vond de jaarlijkse dagtocht van onze vereniging plaats. Deze keer met een kleine 100 leden in het mooie West-Friesland. Door het grote aantal deelnemers gingen we zelfs met twee bussen op pad. De chauffeurs van firma BAB-VIOS hadden er ook zin in en zorgden voor veilig en comfortabel vervoer.

Keurig op tijd kwamen we aan bij de eerste stop, de haven van Enkhuizen. Daar gingen we aan boord van het museumschip Friesland, waar koffie en appelgebak al klaarstonden. Met een klein zonnetje was het lekker varen richting Medemblik, al lag windkracht 6 sommigen toch wat zwaar op de maag.

Na een uurtje vrij wandelen om Medemblik te verkennen en te genieten van het goedgevulde lunchpakket, stapten we op de historische stoomtram naar Hoorn. 

Bij aankomst in Hoorn brachten de bussen ons bij de derde activiteit: het Museum van de Twintigste Eeuw. Voor vrijwel iedereen een bezoek vol nostalgie, want wie is niet opgegroeid met een Bruynzeelkeuken, pastelkleurig servies of een oranje broodtrommel?

Maar het werd pas echt gezellig toen we in Aalsmeer bij restaurant EetZe naar hartelust van de uitgebreide buffetten en bars konden genieten.

Moe en voldaan konden we weer op huis aan. Een zeer geslaagde dagtocht, wat ook bleek uit de vele waarderingen die het bestuur via de mail mocht ontvangen. Hieronder zijn foto's opgenomen die zijn ingezonden door een aantal deelnemers. Door op een foto te klikken, wordt deze vergroot weergegeven.